Anitas blåa blogg

Alla inlägg under september 2007

Av Anita - 15 september 2007 08:28

Hej alla!
Nu packar vi matkorgen med allt gott. Stövlar, vindtäta och varma kläder tar vi med. Hua, vad det blåser. Men det trotsar vi, för vi ska minsann till Öa och ha trevligt. Eller? Gränna hamn kan också inbjuda till höstvandring. c",) Glädjande nog skiner solen. Hoppas att alla vännerna sluter upp, vår sista båthelg.

Trevlig helg!
Kram från ensomvillhavarmvätskaivätskekontrollen:o)

Av Anita - 14 september 2007 12:53

Hej vänner!
Vad kul att så många ville kommentara förra inlägget, "Energitjuv".
Vi råkar på dem och de testar oss, eller hur? Jag är glad att jag är stark nog att inse att de inte kan ge sig på mej. Jag vet vem jag är, det är det viktigaste. Och jag har många vänner som bekräftar det. Det är skönt.
Ni som vet vad detta handlar om, ger mig stort stöd. Varmt tack för det.

Denna helg ska vi tillbringa på Visingsö. Det blir några båtar som samlas i hamnen. En hamn som kanske kan se ut såhär i framtiden:
planeradhamn
Fotomontage: Arkitekter Svanström Scherrer
(Den yttre hamnen med båtbryggor finns inte idag).
Vad skönt det skulle vara att slippa ligga i samma hamn som färjorna kommer in i. Det gungar ju så himlans mycket varje gång och de väsnas.

Vi ska höstvandra, umgås, grilla (om vädret tillåter) och bara ha det trevligt. Det brukar vi lyckas bra med. Båtfolk är livsnjutare. Vädret ska väl inte bli det bästa. Blåst och lite svalare. Kanske osol. Kanske regn, urp!
Nu sitter jag här och planerar vad vi ska äta. Det blir "het" mat helst.
Någon god soppa kanske? "Sparrissoppa med italiensk klick"
Vad sägs om "Vitlöksstekta räkor med zuccini"? Och kanske "Kyckling med parmaskinka och balsamsås"? Visst låter det gott? Sjön suger som ni vet.
Till dessert kan det bli Mjölkchokladpannacotta. c",)
Någon go macka till vandringen kan behövas. Just nu är jag tokig i mozzarella, parmaskinka, ruccola och soltorkade tomater i mackor. Mums!
Oj, jag blir hungrig här.

Jag jobbade på träffpunkten igår och träffade boendestödjarna. Några av dem gav mej jobbartider. En hel del faktiskt. Jabba! I nuläget gäller det att pussla ihop det med praktiken. Har redan pratat med enhetschefen på G, och det är inga problem enl honom. Skönt. Sen blir det arbete de dagar jag inte är i skolan. Jättebra, för jag behöver pengarna. Har fått besked från CSN att mitt bidrag sänks till det låga beloppet pga att utbildningen är en fördjupningskurs. Det visst ju inte jag när jag sökte. Pinsamt.

Oj, det blev visst lite av varje idag.
Hoppas att du får en go och trevlig helg.
Kram från ensomskautiregnochblåst,måstehandla

Av Anita - 13 september 2007 00:09

Hej vänner!

Finns det någon i din närhet som gör dig oförklarligt trött och får dig att må dåligt? Någon som inte lyssnar på dig, som kränker dig och ger dig dålig samvete? Då har du antagligen mött en energitjuv.  Energitjuven finns i alla sammanhang och kan vara vem som helst. Han eller hon bekräftar sig själv genom att nedvärdera andra och suger på så sätt energi från den drabbade.

Boken "Energitjuvar" är skriven av Ingalill Roos, och i den får du råd om hur du lär dig känna igen handlingsmönster, kommer till insikt om att skulden inte är din och börjar sätta gränser.


Ett litet boktips såhär på nattkröken. c",)
Var rädda om er.
Kram från ensomharvaltattnonchaleraminenergitjuv

Av Anita - 12 september 2007 07:33

Hej igen!

Igår satt vi ute i solen och fikade på min hembakta kaka som jag bjöd på.

Det kändes som en sommardag. Vilken lycka! Åh, vad härligt!
Kursen i Psyk-VIPS har varit kanonbra. Vi har lärt oss dokumentera och det är jättebra.

Idag är sista skoldagen för ett tag. På måndag ska vi ut på praktik 4 veckor. I landstinget. Vi är utplacerade på olika vårdavdelningar, barnpsyk, Piva och en elev ska vara på Rättspsyk. Jag ska vara på G = Psykosavdelningen. Blev rekommenderad den av min lärare som tror att det är nåt för mej. Och jag ser det som en utmaning att jobba i lite tuffare klimat. Det ska tydligen vara 6 elever där en period. Puh! Det blir mycket för personal och patienter. Men vi får väl sprida ut våra arbetstider lite, så vi inte är där alla på en gång. Då är det okej att jag jobbar lite på Intergrerad Väster  (träffpunkt, bst, gruppboende) där jag har timanställning. Ska vara på bst 5 dagar nästa vecka. Inkl helgen. Jättekul, jag ser det som en bonus att få jobba där och ställer gärna upp i den mån det går. Och det gör det ju bara jag har viljan och löser det med praktik och kurs. Jag blir så glad när de vill att jag ska jobba. Där trivs jag så gott. Och nu känner jag många av deltagarna och klienterna.

Imorgon är det ingen skoldag och då passar det himlans bra att jag jobbar på träffpunkten.

Jag säger det ofta här hemma, att jag är så glad för det jag gör just nu i mitt liv. Att läsa och lära om psykiatrin, jobba lite extra och nu ska praktisera igen. Jag gillar att träffa människor. Det är så spännande och roligt. Det här är min grej, och jag får så mycket respons hela tiden.
Det bekräftar att jag gjort rätt val. Att jobba med människor.

Ibland saknar jag Gruppboendet för utvecklingsstörda, där jag praktiserade
i våras. Där var en fantastisk arbetsgrupp och underbara boende. Så mycket glädje och livskvalitet. Kommer jag inte att jobba inom Psyk, så vill jag vara i Omsorgen. Ska förresten ringa Enhetschefen där, för hon skulle anställa mej på timmar. Kanske kan jag jobba lite extra där också. :o) 

Ha en bra dag vad du nu hittar på.
Kram från ensomlängtartillhelgen

Av Anita - 11 september 2007 07:58

Hej vänner!

11 september har etsat sig fast i vårt medvetande. Eller hur?
Dagen då världen förändrades. Dagen då ca 3 000 människor dog.

Dagen då ca 200 valde att hoppa från World Trade Center.
wtc    
Det är sex år sedan nu, och vi minns det som om det var igår.


För tre år sedan just denna dag, träffade vår dotter sin blivande sambo.

Det är lycka i livet, eller hur? Det passar så bra för varann.
Just idag, denna dag, firar de sin 3-årsdag tillsammans utomlands. I Montenegro. De hyr en privatlägenhet i en liten fiskeby på Budvanska Rivieran. Så mysigt och så romantiskt. Grattis kära, hoppas att ni får en fin dag.


Idag börjar jag kl 12.30 Vi är delade i två grupper, en förmiddagsgrupp och en eftermddagsgrupp. Ska träna Psyk-VIPS på datorerna. Igår fick vi lära oss att göra ett ankomstsamtal med allt som ingår i det. Samt gå igenom omvårdnadsåtgärder. Mycket lärorikt och väldigt intressant.
Ha en bra dag.
Kram från ensombakatkakatillemgruppen:o)

Av Anita - 10 september 2007 08:09

Hej vänner!

Jag lyckades vinna en auktion på Tradera. En enda väska av Camilla Martelius låg ute på budgivning. Och det var precis den jag ville ha.
En axelremsväska, 21x23x6 cm.
camillaväskaHennes motiv med Bullterrien gör mej glad.
Mitt pris på denna oanvända väska kostade 170 kr, i butik 275 kr. Bra va?
Det är roligt att handla på Tradera. Jag har köpt tyger, Crocs skor (modeller som inte finns i Sverige), Jibbitz och nu några väskor. Köpte en kasse med Mariemekkotyg också. Blå förståss. c",)

Sen måste jag bara få nämna att jag läst ut "Flyga Drake". Vilken fantastisk bok! Wow, inte kunde jag ana vad jag skulle få vara med om i min bokupplevelse. Jag kunde bara inte släppa den.
Det blir en resa genom Afghanistans historia från ett blomstrande och välmående Kabul, till en stad i ruiner under talibanregimen. En bok om vänskap, kärlek och lojalitet, men också om svek och hämnd.
"Alla böcker kommer att kännas tråkiga när du läst Flyga drake". Så uttryckte sig en person som recenserade boken. Det stämmer. För denna bok har allt. Och lite till.
Flyga drake ska bli film, hit kommer den nästa höst om jag läst rätt.
Vill du se en trailer så varsågod. Titta efter The Kite Runner ifall du inte kommer direkt till trailern.


Denna vecka ska vi ha kurs på Ryhov (sjukhuset). Det blir dokumentation Psyk-VIPS på dator. En psyksjuksköterksa ska lära oss. Vad bra!
Ha en bra måndag och vecka vännner.

Kram från ensomgillarmåndagar

Av Anita - 9 september 2007 07:40

Hej vänner!

Traditioner är trevligt. Dem ska man hålla på, eller hur?
allmogemarknad(Bild lånad från deras hemsida. Länk finns på bilden.)
Det har blivit tradition med allmogemarknad här i stan. Andra söndagen i september förvandlas en del av staden till ett skådespel som är fantastiskt.
Man befinner sig på en marknad som den kunde sett ut i mitten av 1800-talet. Det spelas och sjungs, teater mitt bland folket, marknadsstånd som säljer tidsenliga produkter, matdofter som sprider sig över hela området, kor, hästar..... Det är allmogegudstjänst och det spelas upp en rättegång. Alla som deltar i marknaden har tidsenliga kläder. Ja, man får verkligen en känsla av att förflytta sig i tiden. Titta in på hemsidan om du vill uppleva marknaden här på nätet.

Ha en härlig söndag.
Kram från ensomvillgrattaUffeidagGrattis!

Av Anita - 8 september 2007 18:12

Hej vänner!

Det är länge sen vi höll oss på land en lördag. Vi har ju varit på sjön varenda helg sen i våras. (Förutom när vi var i Kroatien förståss.)
Vi tog en bilutflykt och till var undrar du?  Urp, det blev till Gränna.
Konstigt att våra bilar jämt kör dit. c",)
På vägen dit stannade vi på majssjälvplock. Plockade 4 kg. Mums.
majsUnderbart goda att grilla, eller att koka.

Tog en fika i MoA. Åka till Gränna utan att titta till henne vore ju dumt.
Det har regnat, åskat och blixtrat och så har solen lyst. Mixväder kan man säga.
Hoppas att du har en skön helg.
Kram från ensomnjuteriläsfåtöljen

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards