Anitas blåa blogg

Alla inlägg den 14 juli 2010

Av Anita - 14 juli 2010 09:36

Hej vännerna!

Hoppas att ni har det gott i värmen. Det gäller att befinna sej på rätt plats för att inte få värmeslag. Vid sjön, på sjön eller i sjön. Det är min grej i alla fall. Vi har ju turen att ha semester. Då går det ju bra, eller hur? Vi har njutit av att ligga i naturhamn på Ombo och Lilla Röknen. Lite bökigt att komma iland, men det går. Sol och bad och god mat. Grillning på klipporna. Jag läste ut den himla bra boken, Mamma, pappa, barn av Carin Gerhardsen. Nu vill jag läsa den tredje också. Vi planerade att åka till Olshammar och sen vidare till Askersund. Skildes från båtvännerna och bestämde att vi skulle sammanstråla nånstans i Vättern några dagar senare.


Men .... ibland blir det inte som man tänkt sej. Vi har fått avbryta vår båtsemester. I tisdags natt (förra veckan) sov vi här.


  

På öron, näsa, hals avdelningen fick vi ett rum tillsammans. Underbara nattsköterskor hade bäddat en säng till mej också. Vi fick mjuka nattskjortor och nyponsoppa att dricka innan vi la oss jättetrötta efter allt det dramatiska vi varit med om.


Det som hände var att Peter ramlade ner i vattnet mellan båt och brygga. Han missbedömde avståndet till bryggan pga att han hade sina lässolglasögon på sej. Han slog i hakan så det blödde rejält och knäckte käkbenet. Som tur var fanns folk på byggan som ringde ambulans direkt. Vi klippte sönder hans tröja för att få av honom det blöta. Lade fleeceplädar över honom och hade kökshanddukar till tryckförband under hakan. Han trodde att hela ansiktet var skadat. Spottade ut tandflisor. Emaljen på fyra tänder skadades, men tändena gick inte sönder som tur var. Värken satt in efter en stund i käken. Usch ja, vilken chock. Allt gick så fort. Ambulanden kom och han fick smärtstillande. Martin och Ami stannade kvar i båten och jag följde med Peter i ambulans till Örebro. Peter var vid medvetande hela tiden. Men hade väldigt ont förståss.


På Örebro Universitetssjukhus tog Akuten emot meddetsamma. Det klämdes och kändes. Aj! Röntgen ganska snabbt på huvud och nacke. Sen blev det en lång väntan. Från 19.30 till ca 24.00 Peter dåsade från och till. Nackkragen togs av för det var ingen skada där. Vilken tur. Jacket i hakan syddes ihop av en underbar läkare. Hon ordnade även så att vi fick sova tillsammans på avdelningen. Kl 9.00 morgonen därpå hade Peter tid hos en käkkirurg.


Där fick vi otroligt bra info om skadan och och vad man kan göra. Operation eller inte. Det skulle en annan käk-specialist i Jönköping få bedömma. Peter fick sitt bett fixerat med hjälp av små hållare på tänderna och gummiband spända mellan dem. Han hade inte så mycket värk och det kändes bra att käken fick ett fast läge. I Jönköping ordnades en tid, i måndags kl 10.00


Dit kom Peter och det blev en ny röntgen. Duktig och kunnig läkare och Peter kom överens om operation. Den gjordes på kvällen i måndags. Han hade en jobbig natt och dagen igår var smärtsam. Han ringde senare på kvällen och var mycket piggare. Vad skönt. Idag ska käken röntgas igen och även under bröstet där han har stor smärta, som kom efter några dagar efter olyckan.

Kanske skrivs han ut i eftermiddag, vi får se.


När vi kommer ut på sjön igen, vet vi inte. Det viktigaste är att Peter återhämtar sej efter det här. Men känner jag honom rätt så vill han ut så fort som möjligt. Vi har ialla fall fått en vecka med Eventide i strålande solsken. Vi hann med att njuta i Hästholmen och Hjo innan vi kom hem till Gränna. Då hade Peter inte  så värst ont och kunde äta mosad mat. Den födan lär det bli sådär 6-8 veckor framåt. Flytande och otuggmat.


Idag är det marknad i Gränna. I hamnallén. Dit ska jag gå om en stund. Och kanske blir det en stund på stranden. Igår hade jag och vännen L en underbar stund på stranden med fika, bad och senare lunch på Piren. Semesterkänsla som heter duga.


Ha det gott alla.

Stor kram från ensomärdåligpåattbloggajustnu

  

 




Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards