Anitas blåa blogg

Alla inlägg under april 2007

Av Anita - 6 april 2007 09:54

Hej vänner!
Nu njuter jag i fulla drag. Är ledig i helgen.
Vänner kommer hit på påskafton, jag städar och planerar mat. Peter jobbar. Han säljer påskägg och påskgodis i stora lass i sin affär. Oj, vad vi äter mycket godis när det är påsk. Mer än till jul. Gott, gott!

skog
Nu blir det tid att ströva i skogen. Lyssna på fåglarna och hämta kraft. Vitsipporna blommar och färgar den vårvakna marken vit. Underbart! Det är lycka att plocka med sig en bukett in. En bukett ska stå på mitt skrivbord, för jag måste plugga lite också. Och när de vissnar går jag bara ut och plocka nya. Härligt!

Hoppas att du har det gott.
Kram från ensomnjuteravledigadagar

Av Anita - 5 april 2007 07:44

Hej igen!
Hurra, idag ska jag få solkyssta slingor. (Blonda) Har varit brunhårig ett tag. Testade det och har konstaterat att jag trivs bäst med att vara blond. Snyggt till de blåa kläderna som jag har i garderoben. :o)

Det känns gott idag, för vi går bara till 12. Sen ska jag till frissan och sen ska jag shoppa lite. Inneblommor bl a. Min fina klocka blev stulen på jobbet, så jag måste köpa en ny. Vill egentligen ha en likadan, men den kostar över tusen kronor. Urp! Den har en turkos urtavla med prismaglas och turkost läderarmband. Jag hade en länk till också. Åh, vad jag saknar den klockan. Fick den av Peter för nåt år sedan och har varit så lycklig att få äga en sådan. La ifrån mej den på jobbet och vips så var den borta. Snyft. Saker ska ju inte vara så viktigt, men denna sak är det. För mej.
klocka
Är ledig hela helgen + tisdag. Himla gott!
Vi hörs snart igen.
Kramis från ensomärallergisk

Av Anita - 4 april 2007 07:39

Hej vänner!
Kul att ni vill vara med i omröstningen. Har du inte klickat på din "bästis" så gör gärna det.

Stugan steg i pris och budgivningen är nu klar. Nu ska papper skrivas och stugan tömmas. Vi har en månad på oss. Skönt! Vi känner oss mycket nöjda och glada.

Jag köpte två lådor penséer i Halmstad. Underbara och ljuvliga sorter i mini sortimentet. Såna som inte finns här hemma. Och betydligt billigare var de. 5 kr styck i stället för 8-9 kr som jag betalat här. Har satt i lådor och flera krukor i grupp som vi har på balkongen. Vilken tur att vi har en stor balkong.

Igår lunchade jag med några "gamla" klasskompisar. Nu planerar vi snart en återträff med Omvårdnadsklassen. Det ska bli så roligt att höra hur alla har det med jobb och med livet.

Idag har jag en lång dag. Först skola som är så kul och sen ska jag jobba på äldreboendet. Där är Påskfest i em så det ska bli roligt.

Allergin har börjat. Nätterna är värst. Idag ska jag ringa till "Gruppläkarmottagningen och höra om de kan hjälpa mej med sprutan. Hoppas, hoppas.

Lite frukost innan jag far iväg. Gott te är ett måste.
Hoppas att din dag blir bra.
Kram från ensomärledighelapåskhelgen

Av Anita - 2 april 2007 09:04

Hej igen!Grr, måste få avreagera mej. Jag ringde till Vårdcentralen på morgonen och skulle be om en allergispruta utskriven av läkare. Får nämligen pollenallergi av björk. Det blir svår astma vilket medför att jag får svårt för att andas. Sprutan hjälper otroligt bra. Jag har fått den i ca 4 år.Men.... nu säger läkarna nej till allergispruta! Det är osäkra på vad den gör med kroppen. Den innehåller cortison bl a. Jag kan köpa det, men när jag frågade vad jag ska göra istället så fick jag till svar att det finns receptfria medel på apoteket. Det vet jag. Massor av bra tabletter. Men inte som hjälper mot astma. Vad gör jag? Jag har Bricanyl och Pulmicot med det hjälper ju bara tillfälligt. Fick en telefontid den 16 april. Helt otroligt! Jag vill ju ha nåt innan det sätter igång. Jag får väl vänta till det blir akut och gå upp till Hälsan med mitt väsande och be om hjälp. Tror ni att det funkar?Ska ta några lungnande andetag och tänka ut nåt. :o)Ha en bra dag.Kramis från ensomälskarvårenmeninteallergi

Av Anita - 1 april 2007 07:46

Hej vänner!"Livet är en massa dagar." Så står det på ett vykort som jag fått av en kär vän. Hon har haft oturen att drabbas av Utmattningssyndrom. Varit sjukskriven en längre tid. Nu arbetstränar hon några timmar i veckan. Det positiva är att hon får mycket hjälp och stöd från arbetsplatsen. Vårdteam med psykolog, läkare och nu besöker hon en akupunktör som hon fått förtroende för. Livet blir inte som det varit, när det blir såhär. Men hon är duktig med att finna nya vägar för att må bra. Att unna sig själv ledig tid. Att njuta av de små tingen. Hon skriver att vi har så mycket att glädjas åt. Fånga dagen och lev nu! skriver hon. Och jag gläds åt hennes tillfrisknande och kloka ord. Det är så sant. Att göra det man vill och må bäst av..... Därför ska jag idag denna dag åka till Kolmården och simma med delfiner. En heldag. Först faktalektion om delfinerna. Sedan ska vi få bekanta oss med dem och du må tro att jag kommer att vara lyckligare än någonsin. Det blir middag och delfinsnack med fler deltagare. Himla trevligt. Och sen blir det plask och lek med delfinerna. Jag kanske inte kommer hem mer. Vill säkert stanna där för alltid. Det är en dröm som jag haft i hundra år. Eller nåt. :o)En dröm kan bli verklighet eller kanske bara ett skämt....April april din dumma sill, jag kan lura dej vart jag vill. Hi hi.Akta dej för luringar idag. :o)Vi åker till kära dottern i Halmstad och käkar middag. Vi aktar oss också. Kramis från lurifaxen

Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2007 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards