Anitas blåa blogg

Alla inlägg den 10 mars 2008

Av Anita - 10 mars 2008 17:27

Hej igen vänner!
Vi har haft en intressant dag i skolan. Först fick vi besök av en mamma till en dotter som insjuknade i schizofreni i 20 års ålder. Vi lyssnade med stort intresse på henne. Hon delade in sin berättelse i små kapitel som handlade om sorg, ilska, skuld, saknad, missnöje, anhöriga och glädje. Vi ställde frågor och resonerade kring vad hon berättade för oss. Detta besök gav oss väldigt mycket. Tack tack!


Andra besöket fick vi av två tjejer, en arbetskonsulent och en arbetsterapeut. De arbetar med rehabilitering och sysselsättning för psykiskt funktionshindrade. Mycket mycket intressant och viktigt vetande.

Vi pratade om återhämtningen och att den endast kan hända om personerna är villiga att ta ansvar över sina egna liv. Alain Topor skriver mycket om det i sin bok. "Vad hjälper?" Det var positivt att höra att det finns hopp inom psykiatrin för arbetsträning och annan sysselsättning.


Nu till en helt annan sak. Vad tror du om det här? Jag kom på det idag när jag var i pappershandeln och skulle köpa kartongblad. En pärm med dekorationer som band, stickers, utstansade bokstäver/figurer och annat som är rätt så platt. Jag blir lite trött på att ha band i olika burkar. Det är värt en test. Nu får jag ju dekorera en pärm till. Jabba! :o)


Jag köpte fotofickor. Fyra fickor på ett blad. Visst är det fiffigt? :o)


Ikväll tittar jag på "Anna Pihl". Det är det programmet, "Bygglov", "Let's Dance" och "En annan del av Köping" som jag tittar på under veckan. Ibland Webb-TV program som "Sjukhuset". Inget våld för mej inte. c",)


Ha en bra måndagkväll.
Oj, vad denna dag gick fort. Men har man roligt så gör den ju det.
Kram från ensomärgladattdetgickbraförsonenpånyajobbet



Välkommen

Tidigare inlägg

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

   

Arkiv

10 topplistor (Spotify)

 

 

Bloggare

 

Scrappare

Nätbutiker/Butiker

 

Hemsida

Stickat och Virkat

Milda Matilda, hon är min!

Lyckan var stor när Matilda flyttade hit för precis ett år sedan. Små blåbär på skorna och blå-vit polkagris. I en klänning som är sötare än söt. Numera har hon ett hårband med ett litet blåbär på. Ljuvlig är hon och väldigt rar. c",)

Gränna och Visingsö

MC utflykter och annat

Böcker

Prästbackas Amica de Voltrona

9 veckor och sötast i stan.  

Ami är född 10-02-03.
Vi hämtade henne när hon var  drygt 8 veckor. Underbara lilla valp som kissade hela tiden. Ami har fyllt 3 år och hon förgyller alla dagar hos oss. Vi är så glada att hon är med oss nu. c",

(Ami har en blogg om du vill läsa mer om henne. Länk nedan)

Hund

Mat och annat

TV

 

Väder Gränna


Ovido - Quiz & Flashcards